Bereiding 
						Aardbeienjam
		
		
						
							
								1
							
							
								Was de aardbeien en haal de kroontjes er vanaf. Snijd de aardbeien in helften of kwarten en doe ze in een steelpannetje.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Doe de suiker en citroensap erbij en breng het aan de kook.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								3
							
							
								Steriliseer ondertussen de glazen potjes en de deksels. Doe de potjes en deksels in een pan met water en breng aan de kook. Laat 5-10 minuten koken. Zet de potjes daarna (rechtop) 
		op een schone theedoek. Door de warmte verdampt het water.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								4
							
							
								Kook de jam totdat hij onderstaande consistentie heeft. Dit duurt ongeveer 30-50 minuten (bij geleisuiker gaat het sneller).
		
	
							
						 
						
						
		
						
							
								5
							
							
								Doe de jam in de glazen potjes en draai de deksels er gelijk op. Door het afkoelen trekt het potje vacuüm.
	
							
						 
						Resultaat