Bereiding 
						Chocoladecake
		
		
						
							
								1
							
							
								Maak de boter zacht (
au bain-marie of in de magnetron), hij mag niet helemaal smelten.
		Klop de boter samen met de suiker tot een luchtige massa.
		
	
							
 
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Voeg daarna de eieren toe (een voor een gaat het makkelijkst) en meng deze er doorheen.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								3
							
							
								Optioneel: meng in een andere beslagkom de droge ingrediënten: bloem, cacaopoeder, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
		
		
							
						 
						
							
								4
							
							
								Voeg de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met natte ingrediënten en meng door elkaar. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								5
							
							
								Als je chocolade erin wil, snijd je deze in stukjes en voeg je die ook toe aan het beslag.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								6
							
							
								Doe het beslag in een ingevette en/of met bakpapier beklede cakevorm.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								7
							
							
								Bak de cake gedurende 40 minuten op 170°C.
	
							
						 
						Resultaat