Bereiding 
						Tante Wiepcake
 
		
		
						
							
								1
							
							
								Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine stukjes.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Doe dan kaneel over de appels en roer door elkaar om te zorgen dat het goed verspreidt.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
						
						
		
		
						
							
								4
							
							
								Meng de havermout, zelfrijzend bakmeel, zout en basterdsuiker door elkaar.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								5
							
							
								Doe de boter bij het havermoutmengsel en roer goed.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								6
							
							
								Bekleed een ovenschaal (of zelfs je hele bakplaat) met bakpapier en verdeel driekwart van het deeg erover.
		Druk het aan met je hand of een spatel.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								7
							
							
								Strooi dan de rozijnen over het deeg en daarna de appels.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								8
							
							
								Verkruimel de rest van het deeg over de ovenschaal/bakplaat en druk het met je platte hand iets aan.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								9
							
							
								Bak de plaatcake gedurende 40 minuten op 180°C in de oven. Laat het minimaal 10 minuten afkoelen voor je aansnijdt, anders brokkelt het uit elkaar.
		
	
							
						 
						
						
		
		
					
						
							Tip
						
							
								 met een bolletje ijs is dit ook een heerlijk toetje.
		
							
						 
						Resultaat