Bereiding 
						Lasagne met koolrabi
 
		 
		
						
							
								1
							
							
								Schil de koolrabi en snijd deze in blokjes van ongeveer 8x8 mm. Kook deze gedurende 15 minuten tot ze gaar zijn.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Snijd ondertussen de paprika en de prei.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								3
							
							
								Bak de prei en de paprika gedurende 5-10 minuten. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								4
							
							
								Begin ondertussen aan de bechamelsaus.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								5
							
							
								Voeg de tomatenblokjes en de helft van de gekookte koolrabi toe aan de prei en paprika.
		Laat nog 10 minuten pruttelen. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								6
							
							
								Als de bechamelsaus klaar is, voeg je hier de andere helft van de koolrabi toe. Kook deze nog 5-10 minuten in de bechamelsaus.
		Houd je van een meer gladde saus? Gebruik dan nog een staafmixer voor de bechamelsaus.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								7
							
							
								Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1) laag saus, 2) drie lasagnebladen, 3) laag bechamelsaus, 4) laag saus, 
		5) drie lasagnebladen, 6) laag bechamelsaus, 7) laag kaas. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								8
							
							
								Bak de lasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de kaas goed smelt.
		
							
						 
						Resultaat