Bereiding 
						Pompoenlasagne
 
		
		
						
							
								1
							
							
								Snijd de pompoen doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de schil nu ook van de pompoen af en snijd daarna de pompoen in stukjes. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Kook de pompoen in +/- 25 minuten gaar. Begin ondertussen aan de 
bechamelsaus.
		
		
							
 
						 
						
							
								3
							
							
								Snijd de prei in plakjes, snijd de ui en knoflook in stukjes en bak alles 5-10 minuten in een koekenpan. 
		Voeg de kaneel en paprikapoeder toe en meng deze goed. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								4
							
							
								Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in tweeën of in kwarten.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								5
							
							
								Doe de cherrytomaatjes en tomatenpuree in de pan en bak nog 5 minuten mee.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								6
							
							
								Doe daarna de tomatenpassata en (gare) pompoen erbij. Prak de pompoen een beetje.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								7
							
							
								Voeg peper, zout en tijm of italiaanse kruiden toe naar smaak.
		
		
							
						 
						
							
								8
							
							
								Snijd de mozzarella in plakjes en halveer de plakjes.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								9
							
							
								Stel de ovenschaal samen (van beneden naar boven): 1 laag saus, 2 lasagnebladen, 3 laag bechamelsaus, 4 paar plakjes mozzarella, 5 laag saus, 
		6 lasagnebladen, 7 laag bechamelsaus, 8 laag saus, meng deze een beetje met de bechamelsaus, 9 paar plakjes mozzarella.  
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								10
							
							
								Bak de pompoenlasagne gedurende 30 minuten op 180°C zodat de lasagnebladen gaar worden en de mozzarella goed smelt.
							
						 
						Resultaat