Bereiding 
						Deeg
		
		
						
							
								1
							
							
								Doe de ingrediënten bij elkaar in een beslagkom en kneed er een stevig deeg van.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								2
							
							
								Doe het deeg in vershoudfolie en laat 30-60 minuten rusten in de koelkast. Ondertussen maak je de vulling.
		
		
	
							
						 Vulling
		
		
						
							
								3
							
							
								Schil de kweeperen en snijd ze in partjes van ongeveer 2 cm dik.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								4
							
							
								Doe de boter, suiker en kaneel in een koekenpan en warm op tot de boter gesmolten is. Doe dan ook de kweeperenpartjes erbij.
		
		
							
						 
						
							
								5
							
							
								Bak de kweeperen gedurende ongeveer 15 minuten tot ze beetgaar zijn.
		
	
							
						 
						
						
		
		
		
	Samenstellen
		
		
						
							
								6
							
							
								Bekleed een taartvorm of vlaaivorm met bakpapier en leg hier de kweeperenpartjes op. De mooie partjes leg je in een rondje.
		De lelijke partjes leg je daar bovenop.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								7
							
							
								Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een ronde lap.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								8
							
							
								Leg het deeg over de kweeperen in de taartvorm. Vouw het deeg een beetje naar onder, zodat de kweeperen goed bedekt worden.
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								9
							
							
								Bak de taart gedurende 25-30 minuten op 180°C. 
		
	
							
						 
						
						
		
		
						
							
								10
							
							
								Keer de taart om op een bord zodat de kweeperen aan de bovenkant liggen.
	
							
						 
						Resultaat